اغلب، وقتی در مورد ماساژ صحبت می شود، ماساژ سوئدی یکی از اولین انتخاب ها است. ماساژ سوئدی به دلیل فواید بی نظیرش به عنوان یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدار ترین انواع ماساژ درمانی در دنیا محسوب می‌شود از این رو امروزه ماساژ سوئدی برای مقاصد مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از این ماساژ رفع تنش و رفع هرگونه استرس و اضطراب در سراسر بدن است.البته این نوع ماساژ مزایای بیشتری نیز دارد که در ادامه به بررسی مزایای استفاده از ماساژ سوئدی خواهیم پرداخت . بنابراین توصیه می شود برای دریافت پاسخ سوال ماساز سوئدی چیست ، آموزش ماساژ سوئدی ، معرفی انواع روغن ماساژ و.. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید .
آموزشگاه ماساژ فنی و حرفه ای شرکت آرامش ایرانیان برگزار کننده بهترین دوره و اموزش ماساژ با مدرک بین المللی اصفهان می باشد . برای شرکت در دوره و اطلاع از نحوه ی برگزاری کلاس های آموزشی با شماره ی زیر تماس بگیرید. شما عزیزان می توانید از مشاوه ی تخصصی آرامش ایرانیان نیز با تماس با شماره های درج شده ، استفاده کنید .

ماساژ سوئدی چیست ؟

در کشور سوئد، ماساژ سوئدی به نام «ماساژ کلاسیک» شناخته می‌شود ، این ماساژ با هدف دستکاری بافت و نسوج نرم برای دستیابی به آرامش و اهداف کلی درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته اکثر متدهای ماساژ اروپایی مانند طب فشاری، آروماتراپی و رفلکسولوژی به همین منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند و تئوری اصلی آن‌ها رهاسازی بدن و عضلات از تنش با کمک فشار بر نقاط خاص بدن است.ماساژ سوئدی نوعی ماساژ درمانی است که با کل بدن سروکار دارد و به بافت‌های نرم و ماهیچه‌ها این امکان را می‌دهد تا به بازیابی سلامت انسان کمک کنند. این ماساژ تأثیر شل‌کننده دارد و توازن‌دهنده سیستم عصبی است.

آموزش ماساژ سوئدی 

ماساژ سوئدی یک سبک کامل ، جامع و دراصل مادر همه ماساژ های دنیاست ،وقتی شما این سبک از ماساژ را آموزش ببینید درآن مسیر تجربه و مهارت کسب می کنید و در آن سبک بهترین خودتان می شوید ، سبک ماساژ سوئدی دارای بهترین متد به همراه کامل ترین تکنیک های ماساژ به حساب می آید، مرکز ماساژ آرامش ایرانیان در ابتدا سبک ماساژ سوئدی را به عنوان اولین آموزش شما انتخاب کرده است تا شما بتوانید در یک دوره یک ماهه این نوع ماساژ را آموزش ببینید و با کسب مهارت و دریافت مدرک فنی حرفه ای بین المللی به عنوان یک شغل در این مسیر پراز آرامش راه یابید و مشغول به کار شوید .

ابتدای کار شما یاد می گیرد که یک ماساژ دهنده حرفه ای در جایگاه خود باشید و به طور کامل و اصولی آموزش ببینید که بتوانید یک ماساژ کامل به نام سبک سوئدی را برای ماساژ گیرنده به اجرا بگذارید. بهترین زمان برای ماساژ سوئدی ۶۰ دقیقه می باشد که بهترین زمان برای رفع خستگی و القای حس آرامش برای بدن می باشد.در ماساژ سوئدی با توجه به بدنتان و هدفتان از ماساژگرفتن که کسب آرامش یا رفع خستگی و گرفتگی عضلات است ، فشارهای وارد شده به بدنتان می تواند پرقدرت یا ملایم باشد.

این  ماساژ موجب افزایش خون رسانی و تولید اکسیژن و  مواد مغذی در تمام بافت های بدن وترشح هورمون های اندورفین برای درد و استرس، دوپامین برای لذت و پاداش ، سرتونین برای حال خوب و آرامش ذهنی و جسمی و اکسی توسین برای عشق ورزیدن و محبت به دیگران را شامل می شود .این ماساژ به افزایش طول عمر و یک زندگی شاد و سلامت به شما کمک می کند و در آخر قابل ذکر است ماساژ سوئدی یک حس فوق العاده ای در ماساژ گیرنده بوجود می آورد که باعث افزایش آرامش ، حس خوب و انرژی مثبت بسیاری است که بر روی اعصاب ، تمام عضلات بدن ، غدد هاو هورمون ها وافزایش گردش خون و تغذیه رسانی به بافت ها و دفع مواد زائد از بدن تاثیر شگفت انگیزی دارد.

ماساژ سوئدی

تکنیک های ماساژ سوئدی

چهار تکنیک اصلی در ماساژ سوئدی مورد استفاده قرار می‌گیرند که به‌کارگیری آن‌ها به طور موثری موجب آرامش عضلات خواهند شد. موارد زیر از تکنیک‌های اصلی آن محسوب می‌شوند:

  • افلوراژ : تکنیک افلوراژ که گاهی با تکنیک نوازش شناخته می‌شود با کف دست و انگشتان به هم نزدیک و با کمک حرکات آرام و ریتمیک انجام می‌شود. هدف از این حرکت، افزایش حرکات گردش خون و کمک به بهبود جریان لنفی در بدن است و درعین‌حال مراجعه‌کننده را آرام خواهد کرد.
  • پتریساژ : گاهی ماساژورها از پتریساژ با لفظ ورز دادن هم یاد می‌کنند. این شکل از ماساژ با سرانگشتان اجرا می‌شود و هدف ان فشردن بافت نرم و استخوان زیر آن است. کمک پتریساژ کمک می‌کند تا زواید از بدن خارج شوند.
  • ورز دادن : ورز دادن نوعی حرکت عمیق است که می‌تواند در بسیاری از بخش‌هایی از بدن اعمال شود و تکنیک‌های آن به افلوراژ شباهت دارد. در این تکنیک از کل دست کمک گرفتته می‌شود تا عضله درگیر با حرکات متناوب تحت تاثیر قرار بگیرد، بلند و سپس رها شود.این تکنیک می‌تواند کشش و انعطاف‌پذیری عضلات را بهبود دهد.
  • ضربه : ضربه در ماساژ سوئدی به حرکات ظریفی گفته می‌شود که می‌توانند با انگشتان یا کل دست اعمال شوند. این حرکات سریع و ریتمیک هستند و با تحریک جریان خون در بدن برای آرام کردن عضلات و رهایی آن‌ها از اتنش اعمال می‌شوند.

اصول و شرایط ماساژ سوئدی

موفقیت ماساژ به عوامل مختلفی بستگی دارد که عبارتند از :

  1. مکان اجرای ماساژ
  2. مهارت ماسور
  3. سطح اجرای ماساژ
  4. رعایت اصول بهداشتی هم برای ماساژور و هم برای بیمار
  5. روغن مناسب
  6. حالت صحیح قرارگیری بیمار
  7. ناحیه تحت ماساژ

ماساژ سوئدی چیست

روان کننده های مورد استفاده در ماساژ سوئدی

یکی از اهداف ماساژ سوئدی ایجاد آسایش برای مددجو است.برای جلوگیری از آسیب پوست مددجو همچنین روانی حرکت دست ماسور روی بدن مددجو ، بسته به وضعیت مددجو از روان کننده های مختلفی استفاده می گردد که هر کدام خواص و معایب خود را دارند.روان کننده ها شاممل روغن ، ژل ، کرم و پودر می باشد.معیار های انتخاب نوع روان کننده برای هر ماساژ شامل :

  1. نوع تکنیک ماساژ مورد نیاز برای مددجو
  2. خواست بیمار
  3. قیمت روان کننده های موجود
  4. قابلیت نگهداری روان کننده ها
  5. امکان زدودن لکه روان کننده در صورت ایجاد (لکه زدایی)
  6. اسانس شیمیایی روان کننده و همخوانی با شرایط بیمار
  7. استفاده آسان
  8. میزان جذب شدن
  9. غلظت مناسب (هر چه روغن روان تر باشد گرفتن بافت سخت تر می شود).

انواع روغن ماساژ سوئدی 

1 -(روغن های معدنی ) مصنوعی :ترکیباتی که از فراورده های نفتی حاصل می شود. استفاده از این روغن ها به دلیل صرفه اقتصادی افزایش یافته است.این روغن ها جذب بدن نمی شوند و اثر درمانی ندارند مانند پارافین و وازلین

2- روغن های حیوانی : نسبت به روغن های معدنی بهتر جذب میشونند و اثر درمانی بهتری دارند. مانند روغن مار ، مورچه ، شتر مرغ و …

3- روغن های گیاهی :مناسب ترین نوع روغن برای ماساژ ، روغن های گیاهی هستند که هم جذب عالی دارند و هم اثر درمانی دارند . جذب این روغن ها براساس گرمی و سردی روغن ها بین 0 تا 1 ساعت است

تاثیر ماساژ سوئدی بر بدن انسان

تاثیر ماساژ سوئدی بر بدن انسان تابعی از نوع ، شدت ، مسیر حرکت دست ، نوع حرکت دست و تعداد تکرارهای انجام شده در هر حالت است . مکانیزم های پیشنهاد شده برای اثرات سودمند ماساژ در چهار سطح طبقه بندی شده است .

  1. بیومکانیکی : یکی از عوامل تاثیرگزاری ماساژ ، عملکرد و تاثیر آن از طریق بهبود در هماهنگی تاندونی عضلانی می باشد . فشار و تحریک ناشی از حرکت دست ماسور بر روی بدن با تحریک نقاط عصبی اتصال دهنده تاندون ها به عضلات و استخوان ها ، باعث بالا رفتن کارایی این نقاط می گردد.
  2. عصبی : کاهش در تحریک عصبی عضلانی ، کاهش درد و کاهش کوفتگی عضلانی در اثر فشار تکرار شونده در  حین ماساژ باعث بالا رفتن آستانه تحریک پذیری اعصاب می شود .
  3. فیزیولوژیکی : پاسخ های فیزیولوژیک ناشی از ماساژ شامل افزایش درجه حرارت پوست و عضله به علت افزایش  خونرسانی ،کاهش سطح هورمون های استرس (کورتیزول) ناشی از افزایش فعالیت پاراسمپاتیک ،کاهش در فشار های فیزیولوژیکی به علت کاهش مواد تاثیرگزارنده بر این فشارها و باز شدن عروق می باشد.
  4. روانی : اثرات روانی شامل کاهش اضطراب و افزایش آرامش به علت افزایش ترشح سروتونین( یک میانجی  اعصاب مرکزی در مغز) می باشد.این تاثیرات ماساژ با نشانه هایی از سیستم های مختلف بدن همراه است .

تکنیک های ماساژ سوئدیتاریخچه ماساژ سوئدی

در مورد تاریخچه ماساژ سوئدی اختلاف نظر های زیادی وجود دارد. برای مثال کشفیات سال 1481 در مصر نشان داد که چندین پیش از میلاد مسیح، مصریان از ماساژ آگاهی داشته و آن را بکار می برده اند. همچنین هرودوت به عنوان یکی از مهم ترین شخصیت های یونان باستان و مهمترین تاریخ نگار جهان در کتاب خود به کاربرد ماساژ نزد یونانیان اشاره می کند و بیان می کند که در یونان باستان استفاده از ماساژ توصیه و تجویز شده است و از جمله روش های مرسوم خود ماساژی بوده که فرد ( بیشتر سربازان ) خود را ماساژ می دادند.

این روش استفاده از خود ماساژی بین رومیان نیز رایج بوده است و در روم باستان از علم ماساژ جهت تعلیم و تربیت سربازان استفاده می شد .با این وجود کشور های دیگر نیز در این مورد ادعا های خود را مطرح می کنند، چین با نشان دادن نقاشی های بدست آمده از حفاری های مناطق باستانی خود نشان داد که از 9 قرن قبل از میلاد از ماساژ در این کشور استفاده می شده است.همچنین مدارک نشان می دهد که اولین مدرسه ماساژ در قرن ششم میلادی در چین تاسیس شده است .

هندی ها نیز به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در زمینه ماساژ ، روش خاصی از ماساژ داشته اند که همراه با مالیدن روغن به بدن در جهت حرکت روان تر دست ها و نیز تاکید بیشتر بر ماساژ سر و صورت بوده است .در کشور های شرقی ماساژ به صورت درمانی کاربرد داشته است و اگر چه از ماساژ برای مقاصد گوناگونی استفاده شده است، تاریخ نشان دهنده استفاده از ماساژ در درمان بیماری ها از حدود 0333 سال قبل می باشد. در ایران نیز مانند سایر کشور های کهن جهان، (استفاده از ماساژ از زمان قدیم کاربرد داشته است ) مشت ومال.ابوعلی سینا پزشک بزرگ ایران در کتاب قانون خود بیان می کند که سلامت انسان با سه چیز تضمین می شود :

تغذیه خوب ، خواب و ورزش

وی چهار نوع ماساژ را برای سلامتی تجویز می کند :

  1. ماساژ به صورت قوی که برای تقویت عضلات بدن به کار می رود.
  2. ماساژ ضعیف یا ساده که هدف آن رها سازیو نرم شدن مفاصل عنوان شده است.
  3. ماساژ دائمی که می تواند منجر به لاغری اندام ها شود.
  4. ماساژ با فشار متوسط یا ماساژ زندگی روزانه که امروزه به ماساژ بهداشتی مشهور است.

تاریخچه ماساژ درمانی در تمدن غرب به ریشه های طب غربی در یونان باستان برمی گردد .چندین سال قبل از میلاد در یونان بقراط که او را پدر طب غربی می دانند، از ماساژ نیز برای درمان استفاده می کرد.همچنین اولین کسی که علم ماساژ را گسترش داده بقراط می باشد که در مورد ماساژ معتقد است .او معتقد بود که ماساژ ، همراه با هوای تازه ، غذای خوب، حمام، موسیقی، استراحت، و بازدید دوستان ، کلیدی برای درمان بیماری است.

ماساژ سوئدی به عنوان “جنبش سوئدی درمان” در اروپا شناخته شده و در سال 1404 به ایالات متحده آمد. امروزه ماساژ سوئدی را به عنوان ماساژ سوئدی می شناسند که پایه و اساس انواع دیگر ماساژ غربی، از جمله ماساژ ورزشی، ماساژ بافت عمیق و ماساژ آروماتراپی است. روش مدرن ماساژ سوئدی ازطریق مطالعه بر روی فیزیولوژی، ژیمناستیک، و با اقتباس ازتکنیکهای ماساژ چین، مصر، یونان، و روم ساخته شده است.

به دنبال جهش علمی پس از قرون وسطی و قرن شانزدهم ، معلمی به نام لینک که بنیانگذار ژیمناستیک و حرکات موزون و سوئدی بود ، کاربردهای ماساژ را در درمان توضیح داده و کاربرد آن را مورد تاکید قرار داد تا اینکه در قرن 19 پزشکی فرانسوی به نام بانپن از ماساژ به عنوان ابزار مستقل درمانی استفاده کرد و با شروع قرن بیستم نوشته ها و کتبی پیرامون ماساژ تدوین شد.

امروزه از ماساژ به عنوان یک روش درمانی مشخص و مهم بخصوص در دوره بازتوانی و توانبخشی استفاده می شود. منشاء ماساژ سوئدی اغلب مورد بحث است. عده ای بر این باورند که از هلند آمده ولی عده ای دیگر ریشه آن را از سوئد می دانند.اما چه کسی ماساژ سوئدی را ابداع کرد ؟ کشف ماساژ سوئدی مربوط به دکتر هنریک لینگ و دکتر یوهان گورگ در حدود قرون 11 و 14 میلادی می شود .

دیدگاهی نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *