ماساژ نوزاد (Baby Massage) راهی برای پرورش و گذراندن وقت با کودک شماست. همانطور که بزرگسالان از ماساژ لذت می‌برند و باعث ریلکس شدن آنها می‌شود، نوزادان و کودکان هم نسبت به ماساژ همین احساس را دارند، با این تفاوت که نحوه ماساژ دادن نوزادان با بزرگسالان متفاوت است. در ادامه این مطلب بیشتر با این موضوع آشنا می‌شویم.

زمان مناسب ماساژ نوزاد

ماساژ نوزاد باید در زمانی انجام شود که نوزاد آرام و خواب آلوده است و احساس گرسنگی نکند. بهترین زمان برای ماساژ نوزاد معمولاً پس از حمام یا پیش از خواب شب است. اما همیشه به واکنش نوزاد خود در طول روز توجه کنید و زمان مناسب ماساژ را بر اساس ترجیحات او تعیین کنید.

چگونه نوزاد را ماساژ دهیم؟

ماساژ دادن نوزاد شامل کمی آمادگی و چند تکنیک اساسی است. در ادامه ماساژ بر روی هر یک از بخش‌های بدن نوزاد را بیان می‌کنیم.
ماساژ سر نوزاد
در روزهای اول کودکتان نسبت به ماساژ سر و صورت مقاومت می‌کند. ماساژ این قیمت را بطور مداوم به مدت 3 تا 4 روز ادامه دهید تا نوزاد به این حرکت عادت کند. در صورتی که کودکتان شروع به ناراحتی و گریه کرد، این کار را متوقف کنید و قسمت دیگری از بدن را ماساژ دهید و سپس پس از چند روز بار دیگر ماساژ سر را امتحان کنید. برای انجام این ماساژ ابتدا نوزادتان را به پشت و در حالی که پاهایش به طرف شما است بخوابانید.

بیشتر بدانید : برای آشنایی با بهترین آموزشگاه ماساژ اصفهان کلیک کنید.

سپس دست‌هایتان بطوریکه را دور سر او قرار دهید بطوریکه که انگشتان سبابه روی بالاترین قسمت پیشانی قرار بگیرد. آنگاه به آرامی و با حرکاتی هماهنگ شده دست‌هایتان را حرکت داده و به انتهای سر برسانید. در این قیمت از بدن برای ماساژ، بهتر است از روغن استفاده نکنید یا از مقدار کمی از آن استفاده کنید. پس از آن می‌توانید شست‌هایتان روی پیشانی نوزاد قرار دهید و به آرامی به قسمت دو طرف صورت بکشید. توجه داشته باشید تا این حرکات را به آرامی و با فشار خیلی کم انجام دهید.


ماساژ دست‌ها
برای ماساژ دادن دست‌های نوزاد، دستان خود را با مقدار کمی روغن چرب کنید تا به راحتی بر روی پوست نوزاد حرکت کند. سپس از دستان خود را بر روی بازوی نوزاد قرار داده و مانند عمل دوشیدن، تا مچ دست پایین بیاورید. پس از آن کف دست و پشت آن را با حرکات دورانی آرام ماساژ دهید و به انگشتان دست را بین انگشت شست و اشاره خود قرار دهید و از ابتدا تا انتها فشار ملایمی به آن وارد کنید.

ماساژ قفسه سینه و شکم
اول از هرچیزی توجه داشته باشید که بر روی جناق نوزاد فشاری وارد نکنید تا سبب فشار مستقیم بر قلب او شود. کف دستانتان را به آرامی روی قفسه سینه نوزاد قرار دهید و به سمت بیرون حرکت دورانی داشته باشید. پس از آن انگشتان خود را روی شکم نوزاد قرار داده و از روی ناف بصورت دورانی طرف خارج حرکت کنید. این حرکت باعث از بین رفتن کولیک در نوزاد می‌شود.
ماساژ کمر نوزاد
برای این کار نوزاد را به شکم خوابانده و به آرامی با نوک انگشت عضلات اطراف ستون فقرات را از گردن تا باسن بصورت دورانی ماساژ دهید.
ماساژ پاهای نوزاد
بهتر است که ماساژ دادن را از این ناحیه شروع کنید زیرا حساسیت کمتری برای کودک ایجاد می‌کند. پاهای نوزاد را مانند بازوان از ران به سمت مچ مانند عمل دوشیدن با فشاری ملایم ماساژ دهید. پس از آن انگشت شست خود را روی کف پا گذاشته و به آرامی با حرکت دورانی ماساژ دهید. انگشتان پا را مانند انگشتان دست ماساژ دهید.
این حرکات را می‌توانید بسته به سن نوزاد چند بار تکرار کنید.

پیشنهاد : برای کسب اطلاعات از آموزش ماساژ آقایان در اصفهان کلیک کنید.

روغن ماساژ  برای نوزاد

بهتر است در ماساژ کودک از روغن بچه یا روغن‌های گیاهی بدون اسانس استفاده کرد تا حساسیتی برای کودک بوجود نیاورد.
همچنین روغن کنجد برای ماساژ نوزادان بسیار مفید است و علاوه بر از بین بردن درد عضلانی، باعث نرمی پوست می‌شود و بسیار آرامش بخش است.

فواید ماساژ نوزاد

  1.  بهبود خواب: ماساژ نوزاد می تواند به بهبود خواب نوزاد کمک کند. با انجام ماساژ قبل از خواب، نوزاد را آرام کرده و به او کمک می کنید تا خواب عمیق تری داشته باشد.
  2.  رشد بهتر: ماساژ نوزاد می تواند به رشد بهتر نوزاد کمک کند. با انجام ماساژ، شما به عضلات و بافت های نوزاد کمک می کنید تا بهترین حالت خود را بگیرند.
  3.  کاهش استرس: ماساژ نوزاد می تواند به کاهش استرس نوزاد کمک کند. با انجام ماساژ، شما به نوزاد کمک می کنید تا احساس آرامش و رضایت کند.
  4.  بهبود گوارش: ماساژ نوزاد می تواند به بهبود گوارش نوزاد کمک کند. با انجام ماساژ شکم، شما به گوارش نوزاد کمک می کنید تا بهتر عمل کند و درد شکمی  را کاهش دهد.

مطالعه بیشتر : برای آشنایی با مرکز آموزش بانوان اصفهان کلیک کنید .

سخن پایانی

 از انجام ماساژ نوزاد در صورت داشتن عفونت یا بیماری خودداری کنید. قبل از شروع به ماساژ، دست‌های خود را بشویید و از استفاده از روغن یا کرم ماساژ استفاده کنید. همیشه با توجه به رفتار شخصیتی نوزاد، با حرف زدن و برقراری ارتباط برای اطمینان از راحتی و خوشایندی نوزاد برای انجام ماساژ تلاش کنید. همیشه با توجه به حساسیت پوست نوزاد، از فشار زیاد در حین ماساژ خودداری کنید. همیشه با توجه به رفتار شخصیتی نوزاد، به او کمک کنید تا در هر لحظه راحت باشد و احساس رضایت کند. در صورتی که در حین ماساژ احساس نارضایتی  از سمت کودک مشاهده کردید ماساژ را متوقف کنید.

دیدگاهی نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *