ماساژ شیاتسو نوعی ماساژ درمانی است که منشا آن ژاپن است. کلمه شیاتسو در زبان ژاپنی به معنای فشار انگشت است و این تکنیک شامل اعمال فشار به نقاط خاصی از بدن با استفاده از انگشتان، شست ها و کف دست است. ماساژ شیاتسو بر اساس اصول طب سنتی چینی است که بدن را به عنوان یک سیستم کانال های انرژی یا مریدین ها می بیند.

بر اساس این نظریه، هنگامی که جریان انرژی از طریق این کانال ها مسدود یا مختل شود، می تواند منجر به عدم تعادل جسمی و عاطفی و مشکلات سلامتی شود. هدف ماساژ شیاتسو بازگرداندن تعادل و ارتقاء التیام با تحریک مکانیسم‌ های درمانی طبیعی بدن است.

این یک درمان جامع است که به مسائل فیزیکی و عاطفی می پردازد و می تواند برای درمان طیف گسترده ای از شرایط استفاده شود، برخی از مواردی که با شیاتسو قابل درمان هستند عبارت‌ اند از ورم مفاصل، مشکلات مفصلی، سیاتیک، دردهای حاد و مزمن گردن و کمر، سینوزیت و برونشیت.

تفاوت ماساژ شیاتسو با انواع دیگر ماساژها در چیست؟؟

تفاوت ماساژ شیاتسو با سایر ماساژها در روش انجام و هدف آنها است. ماساژ شیاتسو بر اساس اصول پزشکی سنتی چینی و ژاپنی طراحی شده است و برای تعادل دادن به انرژی بدن و ایجاد شفافیت در کانال‌ های انرژی بدن انجام می‌شود. در این نوع ماساژ، فشار به نقاط خاصی از بدن با استفاده از انگشتان، شست و دستان اعمال می‌شود.

در مقابل، ماساژهای دیگر مانند سوئدی، عمدتاً برای کمک به تسکین درد و بازسازی عضلات استفاده می‌شوند و فشار به صورت یکنواخت و در طول کل بدن اعمال می‌شود. همچنین، در ماساژ شیاتسو فقط از فشار استفاده می‌شود و معمولاً بدون استفاده از روغن یا لوسیون صورت می‌گیرد، در حالی که در ماساژ های دیگر از روغن و لوسیون برای کمک به حرکت صاف و راحت تر دست‌اندازی استفاده می‌شود.

پیشنهاد : برای اطلاع از قیمت ماساژ در اصفهان کلیک کنید.

تکنیک های ماساژ شیاتسو

  • تکنیک کانبیکی (Canbeaky)

با اجرای این تکنیک بر روی بدن، فشار وارد شده به سیستم عصبی کاهش پیدا می‌‌کند. در این نوع ماساژ، درمانگر با وارد کردن ضربه‌های ملایم بر روی بدن بیمار، حس آرامش را برای او به ارمغان می‌آورد. برای شروع این نوع ماساژ کافی است تا به راحتی بر روی تخت دراز بکشید. سپس ماسور به کمک دست‌های خود از پشت شما شروع کرده و تا پایین پاها را به آرامی ماساژ می‌دهد. این تکنیک در ماساژ شیاتسو به شما کمک می‌کند تا با آرامش کامل استراحت کنید.

  • تکنیک کشش (Stretching)

تکنیک کشش به عنوان یکی از حرکات پایه در آموزش ماساژ شیاتسو به شمار می‌آید. حرکات کششی در این تکنیک کمک می‌کنند تا مسیرهای انرژی در بدن بیمار به تعادل برسند. به عنوان مثال درمانگر با گرفتن بازوی بیمار و عقب راندن بدن او، کششی را در بدن فرد ایجاد می‌کند و باعث می‌شود تا بازوها و گردن او تحت تاثیر قرار بگیرند.

  • تکنیک فشار (Pressure)

در این تکنیک، ماسور از کف دست، زانو، آرنج و شست خود برای ماساژ استفاده می‌کند. برای تاثیر بیشتر ماساژ، معمولا بیمار باید بر روی زمین و یا تخت مخصوص ماساژ بخوابد. به این دلیل که درمانگر باید تسلط کافی بر روی بدن بیمار داشته باشد تا بتواند با ایجاد فشار کافی بر روی بدن بیمار، مشکلات او را درمان کند.

به عنوان مثال اگر بیمار درد در ناحیه کمر دارد، درمانگر یک دست خود را بر روی کمر بیمار قرار می‌دهد. سپس با دست دیگر خود باید فشاری را در نقاط خاص کمر او وارد کند. در واقع وزن درمانگر، تعیین‌کننده میزان فشار وارده به بیمار است.

این تکنیک با ایجاد فشار بر روی مسیرهای انرژی در بدن و یا همان مریدین، باعث می‌شود تا جریان انرژی به صورت یکنواخت در سراسر بدن بیمار پخش شود. تکرار این ماساژ کمک می‌کند تا بیمار به تعادل و آرامش لذت‌بخشی برسد.

مطالعه بیشتر : برای آشنایی با مرکز آموزش بانوان اصفهان کلیک کنید .

  • تکنیک چرخش (Rotate)

بسیاری از درمانگران برای ماساژ مفاصل از تکنیک چرخش شیاتسو استفاده می‌کنند. در این روش، درمانگر به صورت حرکات دایره‌ای برخی از مفاصل مانند زانوها را ماساژ می‌دهد. این حرکات چرخشی کمک می‌کنند تا دردهای این نواحی کاهش پیدا کنند. این تکنیک می‌تواند برای کاهش درد مچ پا نیز تاثیرگذار باشد. همچنین تکنیک چرخش بر روی باسن نیز می‌تواند باعث تسکین درد در این ناحیه شودفواید ماساژ شیاتسو:

  1. از جمله فواید ماساژ ژاپنی شیاتسو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  2. کاهش اضطراب و استرس و کمک به درمان افسردگی
  3. درمان میل جنسی کم در آقایان و خانم‌ها
  4. کمک به خواب راحت در شب با بهبود اعصاب
  5. رفع مشکلات مفصلی و دردها و تنش‌های عضلانی مانند آرتریت، آرتروز و سیاتیک
  6. بهبود شرایط پوستی با افزایش گردش خون در بدن
  7. درمان برخی از بیماری‌ها از جمله سینوزیت، برونشیت، آسم
  8. کمک به رفع خستگی بدن با افزایش سطح کلی انرژی
  9. کمک به بهبود هضم غذا با رفع اختلالات گوارشی و روده
  10. جلوگیری از بیماری‌های فصلی مانند سرماخوردگی
  11. کمک به درمان آسیب‌های ورزشی و افزایش انعطاف‌پذیری فرد
  12. بهبود تمرکز جهت نگرش بهتر در زندگی
  13. کمک به کاهش دردهای قاعدگی در پریودهای دردناک و نامنظم به کمک ماساژ شیاتسو
  14. کمک به درمان انواع سردردها به خصوص سردردهای میگرنی
  15. بهبود وضعیت بدنی ضعیف
  16. کمک به درمان پر فشاری خون
  17. بهترین ماساژ برای زنان باردار جهت تولد بهتر نوزاد با برداشتن انسداد لگن و باسن

سخن پایانی

ماساژ شیاتسو هدف اصلی آن تاثیرگذاری مثبت بر روی مسیرهای انرژی است، اما ممکن است بعد از ماساژ احساس درد و خستگی کنید. این علائم باید در عرض چند ساعت بعد از ماساژ از بین بروند، در غیر این صورت با درمانگر خود مشورت کنید.

از انجام ماساژ شیاتسو بر روی کبودی‌ها، زخم‌های التیام نیافته، تومور، فتق شکمی، شکستگی‌ها، پوست‌های ملتهب و… جدا خودداری کنید. در صورتی که دچار عفونت پوستی هستید و یا زخم بازی دارید، بهتر است دریافت ماساژ را به بعد از بهبودی کامل خود موکول کنید، چرا که دریافت ماساژ می‌تواند شرایط شما را بدتر کند.

دیدگاهی نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *