آموزش ماساژ تایلندی

ماساژ تایلندی

ماساژ تایلندی (Thai massage) یا ماساژ یوگا تایلندی، یکی از قدیمی‌ترین روش‌های ماساژ می‌باشد و نوعی روش درمانی لمسی است که از بسیاری جهات با سایر تکنیک‌های ماساژ متفاوت است. تاریخچه پیدایش ماساژ تایلندی به 2500 سال قبل و به هند برمی‌گردد. در اصل ماساژ تایلندی نوعی روش درمانی است که از طب آیورودا هندی، فشار درمانی و طب سنتی چینی الهام گرفته شده است.
در زبان تایلندی، این ماساژ تحت عنوان ماساژ باستانی شناخته می‌شود
ماساژ تایلندی تفاوت‌های عمده‌ای با ماساژهای غربی دارد. در هنگام انجام این تکنیک ماساژ، شخص به جای دراز کشیدن بر روی تخت بر روی زمین دراز می‌کشد تا ماسور تسلط بیشتری برای اجرای حرکات داشته باشد. در تای ماساژ علاوه بر این در هنگام دریافت ماساژ لباس کامل بر تن خواهید داشت و از هیچ نوع روغن ماساژی استفاده نمی‌شود.
در دسامبر 2019، یونسکو ماساژ سنتی تایلندی را به فهرست میراث فرهنگی بشریت اضافه کرد.

ماساژ تایلندی
مراحل انجام ماساژ تای

مرحله اول

ماساژ را از پایین‌ به‌ بالا انجام دهید. موضوع بسیار مهم در ماساژ تای این است که ماساژ باید از پایین یعنی پاها شروع و به سمت بالا و سر شخص ادامه پیدا کند. در هر بخش از ماساژ باید نقاطی که در طب فشاری مهم است را شناسایی کنید و توجه ویژه‌ای به آن نقاط داشته باشید. همچنین باید یک مرکز برای ماساژ در هر بخش در نظر بگیرید. برای مثال، در کف پاها، گودی کف پا را مرکز در نظر گرفته و ماساژ را از انگشتان پا به سمت مرکز انجام دهید.

پیشنهاد :برای دریافت نوبت ماساژ با بهترین قیمت ماساژ اصفهان با شماره ی 09378863846 تماس بگیرید.

مرحله دوم

برای اینکه بتوانید پاها را به روش ماساژ تایلندی ماساژ دهید، بهتر است از مراجعه‌کننده خود بخواهید که طاق‌باز و به کمر دراز بکشد. مچ پاها را در دو دست خود گرفته و پاها را به سمت بیرون بدن نگه‌ دارید؛ به طوری که پاشنه پاها روبروی هم قرار بگیرند. حالا فشار ملایمی به مچ پاها وارد کنید. شما میتوانید تکنیک هارا همزمان روی دوپا یا تک تک انجام دهید. اگر می‌خواهید یک‌ در میان انجام دهید، هر دو دست را روی مچ پاها بگذارید و یک‌بار به پای راست فشار وارد کنید و یک‌بار به‌ پای چپ.

مرحله سوم

از ماساژ تایلندی، با کف دست فشارهای ملایمی به ساق و ران پا اعمال کنید. سپس پای راست شخص را از زانو خم کرده و کنار ران پای چپ او بگذارید. این کار باعث ایجاد یک زاویه 90 درجه میان پای راست و چپ و فضای خالی میان پاها می‌شود. پای خودتان را در این فضای خالی قرار دهید تا شخص در این موقعیت ثابت بماند.

مرحله چهارم

ماساژ کمر یکی ازتکنیک های برای ماساژ به این صورت هست که از فرد بخواهید بنشیند و شما ابتدا فشار های ملایمی را به سر شانه ها وارد کنید
سپس دست را روی پای خود قرار داده و با کشیدن سر به سمت دیگر هم کشش را ایجاد کنید و هم با دست دیگر ماساژ را انجام دهید همچنین دو دست فرد را پشت سزش قرار داده و با ران پا به زیر بازوی فردفشار بیاورید تا کشش ایجاد شود.

مرحله پنجم

بالاتنه و پایین‌ تنه را باهم ماساژ دهید. برای این‌که بتوانید هم بالاتنه و هم پایین‌تنه را باهم به روش ماساژ تایلندی ماساژ دهید، باید هم‌ زمان از پاها و دستانتان کمک بگیرید. در‌حالی‌که مراجعه‌کننده‌ تان طاق‌باز دراز کشیده است، انگشتان یک پا را کمی پایین‌ تر از پهلو بگذارید و این سمت از بدن را کمی بالاتر از سطح زمین نگه‌دارید.

مرحه اخر 

برای سردکردن بدن همه بخش‌های بدن از پا گرفته تا کمر و حتی شکم را با کف دست فشار‌های ملایمی وارد کنید یا با انگشتانتان ورز دهید. فشار وارد شده باید خیلی کم باشد تا بدن بتواند به حالت عادی برگردد.

فواید ماساژ تای

  • افزایش انعطاف پذیری عضلات و بدن
  • کمک به بهبود گردش خون
  • افزایش سطح انرژی با ماساژ
  • کاهش استرس با ماساژ تایلندی
  • ماساژ درمانی برای بهبود کمر درد
  • رفع سردرد با ماساژ

بیشتر بخوانید: برای آشنایی با تاثیر ماساژ سر بر اعصاب کلیک کنید.

برای ماساژ تای چه لباسی بپوشیم

همانطور که گفتیم به طور معمول ماساژ تایلندی از روی لباس انجام می‌شود، نسبتا محکم و با حرکات یوگا مانند، همراه است. بنابراین پوشیدن لباس‌ های راحت و گشاد که به راحتی بتوانید با آنها جابجا شوید، به انجام این نوع ماساژ کمک می‌کند. به طور معمول، شما روی یک تشک ماساژ روی زمین دراز می‌کشید و به این ترتیب، تراپیست به آرامی بدن شما را در جهات مختلف و با استفاده از وزن و فشار بدن خود حرکت می‌دهد تا مفاصل را کشیده و به آرامی نواحی مهم بدن را براساس طب سنتی ماساژ دهند.

سخن اخر

ماساژ تایلندی مانند دیگر ماساژها یک تکنیک غیرفعال نیست و در آن علاوه بر کمک به کاهش گرفتگی و اسپاسم عضلات، انعطاف‌ پذیری بدن افراد می‌شود. ماساژ تایلندی ممکن است برای برخی از افراد ریسک داشته باشد، بنابراین اگر زمینه بیماری دارید یا قسمتی از بدنتان به درد حساس است، حتما قبل از شروع جلسه ماساژ با پزشک خود مشورت کنید.

دیدگاهی نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *